August 25, 2010

Sejauh mana kebenaran zaman prasejarah???

Salam sejahtera.

syukur dapat lagi yer kita bertemu. Hmm.. Baru3 ni, saya ada terbaca satu dokumentari berkaitan dengan penipuan yg berlaku dalam penulisan sejarah tamadun manusia. Pasti saudara2 sering mndengar bahawa sejarah manusia ni konon2nya mempunyai zaman pra sejarah seperti zaman paleolitik, neolitik, mesolitik, dan zaman logam. Dan apa yg paling teruk kita dengar adalah sejarah manusia ini adalah bermula dari beruk sepertimana dakwaan yg dikemukakn oleh Darwin yg dikenali sbg teori Darwinism atau teori evolusi. Tapi yg sebenarnya, ada something yg diorg sembunyikan dan selewengkan daripada kita sebagai org awam. Ramai para evolusionis ( diorg3 yg percaya dunia ni xde Tuhan) mndakwa bahawa dunia ini terjadi dgn sendiri atau secara kebetulan. Dari dakwaan inilah diorg mengemukakan bahawa mnusia di dunia ini tercipta daripada makhluk2 lain yg berevolusi( berubah bntuk atau upgrade la kononnya). Contohnya kejadian manusia itu berasal dari beruk.

Para saintis evolusionis - dalam usaha mereka untuk menyokong proses evolusi yang dianggap bermula daripada sel tunggal kepada organisma berbilang sel, kemudian daripada beruk kepada manusia - bukan saja telah 'menulis' semula asal-usul manusia, bahkan juga 'mencipta' era khayalan seperti 'Zaman Orang Batu' dan 'Zaman Batu' untuk menjelaskan cara hidup 'Orang Primitif' ( org yg duk dalam gua). Evolusionis, yang percaya bahawa manusia dan beruk berasal daripada moyang yang sama, telah memulakan usaha dalam kajian baru demi membuktikan dakwaan mereka. Untuk itu, mereka meneliti setiap batu, atau mata panah, atau mangkuk yang ditemui semasa penggalian arkeologi. Walau bagaimanapun, gambaran 'manusia beruk' duduk di dalam gua yang gelap sambil berpakaian berbulu serta tidak mampu bercakap dengan baik, semuanya adalah rekaan semata-mata. Orang primitif tidak pernah wujud, begitu juga dengan Zaman Batu. Semuanya adalah pembohongan evolusionis semata2 untuk mengukuhkan dakwaan mereka.


Akan tetapi, golongan2 ini, tidak dapat mengemukakan bukti yg kukuh utk dakwaan mereka. Bahkan makin menemukan jalan2 yg membutukan mereka sahaja. Ketahuilah oleh mereka2, dakwaan yg korg bawa tu sebenarnya akan menjerumuskan mereka2 itu ke dalam dimensi mereka sendiri. Tidak lebih dari itu. Huhu.Tambahan pulak, dakwaan para evolusionis telah diruntuhkan sepenuhnya oleh perkembangan terbaru dalam bidang sains - terutamanya dalam ilmu biologi, paleontologi, mikrobiologi, dan genetik. Pendapat bahawa asalnya dari spesies yg lain berubah menjadi 'versi terbaru', telah dibuktikan salah.

Manusia juga tidak berkembang daripada makhluk beruk. Manusia sememangnya adalah manusia sejak kewujudan mereka lagi, dan mempunyai peradaban canggih sehingga hari ini. Maka, 'evolusi sejarah' juga tidak pernah terjadi. Manusia wujud di dunia ini bukan melalui evolusi, tetapi dengan penciptaan yang sempurna dari Allah yang Maha Kuasa dan Maha Mengetahui yg bermula dgn penciptaan nabi Adam AS sepertimana kita sedia percaya. Allah itu adalah bersifat dengan Al MUSOWWIR yg mnciptakn manusia daripada tanah. Subhaanallah!! Maka jelas disana tiada peralihan zaman prasejarah sebenarnya bahkan manusia sejak dahulu kala lagi mempunyai masyarakat primitif dan ada juga masyarakat yg lebih maju ke hadapan. Akan tetapi malangnya, banyak gambaran khayalan2 ini dipaparkan di sekolah, surat khabar dan televisyen, kebanyakan orang menerima dakwaan ini tanpa soal dan membayangkan manusia dulu kala hidup dengan hanya menggunakan peralatan batu purba dan ketiadaan teknologi.

Ukiran batu ini, menurut para evlolusionalis, diukir hanya dengan menggunakan batu sahaja ( ketika zaman batu, Neolitik). Akan tetapi, pengukiran yg sebegitu mustahil untk dilakukan dengan hanya menggunakan proses geseran antara batu melainkan dgn menggunakan alatan yg lain seperti besi2. Oleh itu, para evolusionalis, tidak dapat mengemukakan penerangan yg jelas berkaitan terbentuknya ukiran sebegitu.


Akan tetapi gambaran sebenar muncul apabila penemuan arkeologi dan fakta-fakta saintifik dikaji. Kesan dan tinggalan yang ada sehingga kini seperti peralatan, jarum, serpihan seruling, barang2 perhiasan rumah dan hiasan peribadi menunjukkan bahawa dari segi budaya dan sosial bahawa manusia sememangnya telah menjalani kehidupan bertamadun sepanjang sejarah bukans seperti yg didakwa oleh golongan evolusionalis yg kononnya berevolusi dari peringkat ke suatu peringkat yg lain. Wallahu 'alam.

No comments:

Post a Comment