August 10, 2013

Lebaran 2013



Salam sejahtera dan salam Syawal yang mulia.

First, syukur kepada Allah yang memberikan peluang kepada kita untuk berada di mulia yang mulia ini. Bulan Syawal yang penuh dengan makna dan erti. 

Selamat hari raya diucapkan kepada semua masyarakat muslim di dunia. Terutamanya ahli keluarga di Malaysia, abah, umi, izzat, abrar, fatimah, ilyana dan husna <3 br="">

Sedih~

Tahun ni, tidak berpeluang untuk menyambut syawal bersama keluarga di atas beberapa masalah yg dihadapi. Apapun syukur kerana masih boleh beraya, walaupun tidak di samping keluarga yang dicinta.=(

Moga umi abah di kampung, gembira dengan raya kali ini, walaupun dua org putera mereka tidak dapat berada di sisi saat takbir gema raya dilaungkan. Sungguh, aku ingin mengucup kedua2 dahi mereka. Sungguh rindu dengan mereka. Moga Allah membalas rasa rindu ini. =(

Raya Di Mesir~

Gambar di tepi pantai Alexandria, mesir. Raya kedua. 2013.
Raya di tanah orang ini memang jauh berbeza dengan tanah sendiri. Budaya di sini memang jauh sekali jika nak dibandingkan dengan tanah melayu. Takbir mereka pun sudah ‘lain’. Mereka lebih keras dan semangat. Memang tiada langsung rasa syahdu lebaran seperti di Malaysia sana. Tapi, ala kulli hal, ALHAMDULILLAH. =)

Tahun ni, raya memang tidak dapat diraikan sepenuhnya. Allah berikan sedikit ujian. Terpaksa untuk reseat paper untuk exam final. Memadangkan exam hanya tinggal bebrapa hari sahaja lagi, terpaksa lah melayan  buku2 di rumah.=) Doakan saya ya!~

Tarikh 20 Ogos~

Tarikh ini memang penuh dengan makna buat saya. cuba teka tarikh apa? Pada tarikh inilah saya dilahirkan oleh ummi tercinta. 22 tahun yang lalu. Dan pada tarikh ini jugak, saya akan menduduki exam pathology.  Moga-moga tarikh ini menjadi tarikh istimewa buat saya dan seluruh saudara2 muslim yang lain. =)

Sekali lagi, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MINAL AAidin WAL FAAIZIN daripada saya kepada sahabat2 semua. =)